El Café de la República - Entrevista amb Seán Golden


El proppassat dia 19 de desembre de 2012, el periodista de Catalunya Radio, en Joan Barril, va entrevistar Seán Golden, membre del grup de recerca Inter-Asia al seu programa, El Cafè de la República


«Com està afectant la Xina la crisi econòmica europea? Com funciona la segona economia mundial, tenint en compte que, paradoxalment, té una de les rendes per capita més baixes? ...»



Es pot escoltar l'entrevista aquí.
La School of Architecture de la Chinese University of Hong Kong va acollir els passats dies 10 a 12 de desembre la 6a edició de la conferencia internacional en Cultura Arquitectònica a l'Àsia Oriental, l'EAAC 2012. Sota el títol "Convergence in Divergence: Contemporary Challenges in East Asian Architectural Studies", la conferència va reunir acadèmics, arquitectes i historiadors de l'arquitectura per a discutir els reptes teòrics i pràctics per l'arquitectura, la preservació del patrimoni i l'urbanisme a l'Àsia Oriental. 


El membre d'InterAsia Xavier Ortells Nicolau hi va contribuir amb la comunicació "Recycling patrimony: cultural negotiations of Chinese material heritage", on va establir un diàleg entre l'art contemporani xinès i alguns dels arquitectes més innovadors que treballen actualment a la Xina (Liu Jiakun, Wang Shu, Chang Yung-ho), per a destacar la importància que en llurs obres prenen la reutilització i el reciclatge com a estratègies de sostenibilitat material i cultural.

Yao Lu  姚璐
View of Autumn Mountains in the Distance, 2008

Especial China Utopía TV

El pasado día 28 de noviembre, Utopía TV emitió una programa especial sobre China:

¿Qué va a ser de China después del Congreso del Partido Comunista? Queremos conocer cómo va a afectar el cambio de la cúpula dirigente en el país oriental. Cómo van a ser la política, la economía, las relaciones internacionales… todo lo que rodea a China. Para eso hablamos con algunos de los mejores expertos sobre Asia: Carlos Aquino, Zigor Aldama, Laura Villadiego, Yifan Li, Sean Golden y Sergi Vicente.

La entrevista con Seán Golden, miembro del grupo de investigación Inter-Asia, sobre las implicaciones del relievo en el poder del Partido Comunista de China como consecuencia de su XVIII Congreso Nacional, ocupa los minutos 2:17 - 19:10 de la grabación.